Pentru ocazii speciale, dar nu numai, chef Andrei Ţandără îţi propune această reţetă deosebită din bucătăria mexicană.

Ai nevoie de

4 banane mai verzi
2 linguri unt
1 praf scorţişoară
150 g făină

Pentru sosul caramel

100 g zahăr
100 g smântână
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Descojeşti bananele, le tai jumătăţi, apoi bucăţi mai mici.

Topeşti untul. Separat amesteci făina cu praful de scorţişoară şi tăvăleşti feliile de banane, le scuturi, ca să cadă excesul de făină, apoi le prăjeşti în unt pe toate părţile până devin aurii. Le scoţi pe o farfurie.

Pentru sosul caramel topeşti zahărul, amestecând continuu ca să nu se ardă. Îl ţii până când capătă o culoare auriu-arămie. Opreşti focul şi torni smântâna, amestecând continuu. Îl laşi la răcorit, apoi torni, după gust, peste feliile de banane, presari zahăr pudră.

foto: Sorin Stana

Loading...