„Bărcuţe“ cu şuncă şi cremă de brânză

barcute cu sunca si branza jpeg

Deliciile pe care ţi le propunem să le serveşti la începutul petrecerii din noaptea dintre ani sunt uşor de preparat, iar rezultatul este unul pe măsura sărbătorii. Familia şi musafirii tăi vor fi încântaţi.

Dificultate mică Preparare 40’ 12 porţii

12 gogoşele pentru umplut

200 g şuncă

3 gogoşari

1 salată verde

150 g brânză de vaci

220 g telemea sărată

100 g smântână

Mod de preparare:

Dai telemeaua prin răzătoarea mică. Speli gogoşarii, îi cureţi de seminţe şi îi tai cubuleţe. Şunca o tai felii subţiri şi apoi porţionezi fiecare felie în patru. Amesteci într-un bol brânza de vaci, telemeaua rasă, smântâna şi gogoşarii până obţii o cremă omogenă.

O laşi la frigider pentru jumătate de oră. Speli salata şi rupi fiecare foaie în bucăţele. Tai gogoşelele pe jumătate şi aşezi pe fiecare bază salată, apoi un pătrăţel de şuncă, o linguriţă de cremă de brânză şi acoperi cu căpăcelul păstrat.