Beneficiile fisticului: scade colesterolul şi previne anemia

fistic jpeg

Fisticul ocupă un loc important pe lista alimentelor sănătoase. El a devenit popular pentru gustul delicios şi pentru beneficiile pe care le are în menţinerea sănătăţii.

Pentru a beneficia de toate proprietăţile sale terapeutice, fisticul trebuie consumat crud. Însă, el se găseşte şi sub alte forme: decorticat, cu coajă, sărat şi prăjit.

Fisticul este sursă de acizi graşi mononesaturaţi, de antioxidanţi, de vitaminele A, B1, B6, B9 şi E şi minerale, precum calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan şi seleniu.

Un alt avantaj al fisticului este conţinutul scăzut de calorii în comparaţie cu alte fructe cu coajă. Toate aceste elemente nutritive fac din fistic gustarea ideală dintre mese, deoarece conţine toţi nutrimenţii de care organismul are nevoie zilnic.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro