Se spune că nu eşti o gospodină adevărată dacă nu încerci măcar o dată o reţetă deosebită. Acest desert este adorat de cei mici, dar nici cei mari nu vor refuza. Încearcă reţeta şi spune-ne cum ţi-a ieşit.

Ingrediente:

4 albuşuri de ouă
280 g zahăr
15 ml zeamă de lămâie
vanilie

Mod de preparare:

Într-un bol rezistent la căldură se pun albuşurile şi se bat până devin spumă. Se adaugă în acelaşi timp zahărul, zeama de lămâie şi vanilia şi se mai bat vreo 2 minute ca spuma să se umfle.

Acest bol se pune pe o oală cu apă clocotită, bolul trebuie să fie rezistent la căldura degajată de apa fierbinte. După ce aţi aşezat castronul pe oală, se bate spuma încă 8 – 10 minute. Mare atenţie ca spuma să nu se îmbrânzească. Compoziţia trebuie să se omogenizeze în aşa fel încât atunci când o luaţi de pe apa fierbinte să nu se lase.

Când consideraţi că spuma este bine legată, se ia de pe oală, se mai bate de câteva ori şi se lasă deoparte. Sfatul nostru este să bateţi spuma cu telul, şi nu cu mixerul, pentru a putea ajunge la fundul castronului. De obicei acolo se îmbrânzeşte compoziţia.

Între timp se pregăteşte o tavă unsă cu margarină şi tapetă cu hârtie albă. Apoi se pune compoziţia într-un cornet sau într-o pungă (ca atunci când ornaţi cu frişcă), se face o gaură la pungă şi se împarte compoziţia pe tava pregătită anterior.

Bezelele se dau la cuptor, la foc mediu, aproxiativ 30 – 40 de minute până când albuşul este tare la suprafaţă, chiar dacă la mijloc nu este bine uscat, se lasă până a doua zi să se usuce.

Foto: pinterest.com

Loading...