Biluţe cu nucă de cocos şi cacao
Dacă vrei să eviţi deserturile şi mâncărurile care conţin ouă şi ţi-ai propus să adopţi un astfel de regim, reţeta de mai jos te va ajuta atunci când eşti în pană de idei. Este o gustare rapidă şi sănătoasă, pe care o poţi face în avans şi poţi păstra la frigider aceste biluţe.
Ingrediente
12 curmale 100 g făină de migdale 30 g fulgi de nucă de cocos 80 ml ulei de cocos 35 g pudră de cacao 1 lingură seminţe de chia 20 g fulgi de cocos, pentru ornat
Mod de preparare
Pui curmalele într-un bol şi torni apă cât să le acopere. Le laşi să se înmoaie 1 oră, le scurgi şi le arunci sâmburii. Mixezi la blender curmalele, făina de migdale, fulgii de nucă de cocos, uleiul de cocos, cacaua şi seminţele de chia, până obţii o compoziţie omogenă. Muţi aluatul de bomboane într-un bol şi îl laşi 20 de minute, pentru ca seminţele de chia să se înmoaie. Pui fulgii de cocos păstraţi pentru decor într-o farfurie nu foarte adâncă. Iei cu o lingură din compoziţie şi formezi biluţe sau bomboane, pe care le dai apoi prin fulgii de cocos, ca să le acopere uniform. Le serveşti imediat sau le dai la frigider.
Sursa + foto: www.taste.com.au
Biluţe cu rom, desertul de altădată
Biluţe cu rom, desertul de altădată
Fii mai energic cu această gustare: biluţe cu seminţe de floarea-soarelui şi fulgi de ovăz FOTO
Fii mai energic cu această gustare: biluţe cu seminţe de floarea-soarelui şi fulgi de ovăz FOTO