Dacă vrei să mai ieşi din cadrul tradiţional al dulciurilor obişnuite de Paşti, iată o reţetă cu care sigur vei impresiona.

De ce ai nevoie ca să faci biscuiţi cu blăniţă:

280 g făină
100 g zahăr pudră
2 gălbenuşuri
200 g unt rece
½ linguriţă esenţă naturală de migdale

Pentru blăniţă:
1 albuş
170 g zahăr pudră
1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru decor:
100 g ciocolată neagră
150 g migdale descojite
câteva batoane de scorţişoară

Cum prepari biscuiţi cu blăniţă:

Pentru biscuiţi, amesteci făina cu untul rece. Frămânţi până obţii un aluat nisipos. Adaugi gălbenuşurile, zahărul şi esenţa.
Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie de 0,5 cm. Decupezi cercuri mai mari şi mai mici, cu care să formezi trupul şi capul oiţei, pe care le aranjezi pe o tavă tapetată. Coci biscuiţii 10 minute, la 200 °C. Pentru blăniţă, baţi albuşul cu furculiţa până se formează o spumă deasupra. Adaugi zeama de lămâie şi zahărul pudră cernut. Baţi cu mixerul până obţii o glazură lucioasă şi densă. Topeşti ciocolata neagră pe baie de aburi. Peste fiecare biscuit mare pui blăniţă cu un poş, apoi aşezi câte un biscuit mic pe care-l decorezi cu ciocolată neagră topită şi migdale descojite, cu care formezi urechile şi ochişorii, iar din batoane de scorţişoară rupte formezi picioruşele oiţei.

Loading...