Reţeta aceasta este perfectă pentru cei care evită să consume zahăr, sunt la dietă sau au probleme cu glicemia. Biscuţii făcut cu făină de ovăz şi îndulciţi cu măr sunt delicioşi, se fac rapid şi sunt perfecţi pentru a fi consumaţi la cafea sau la un ceai.

Ingrediente

  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 150 g de făină integrală de grâu
  • 1 măr copt mare
  • 10 curmale
  • Un vârf de drojdie
  • 1/3 cană de ulei de măsline sau ulei de cocos
  • Migdale pentru decor, feliate

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 200° C.

Puneţi curmalele într-un bol cu ​​un pic de apă fierbinte şi lăsaţi-le timp de aproximativ 15 minute. Apoi, când cele 15 minute au trecut, scoateţi şi amestecaţi curmalele împreună cu câteva linguri de apă până obţineţi un piure neted. După, adăugaţi ovăzul, făina, drojdia, uleiul de măsline sau de cocos, mărul şi amestecaţi bine cu piureul obţinut din curmale, totul într-un bol. Este important să amestecaţi bine de fiecare dată când adăugaţi un ingredient.

Din aluatul obţinut, faceti cu mâinile umede bile mici şi aşezaţi-le pe o tavă pe care a fost aşezată în prealabil o hârtie de copt. Lasaţi spaţiu suficient între ele, presaţi uşor fiecare bilă, apoi aşezaţi migdalele tocate peste.

Coaceţi-le aproximativ 6-7 minute sau până se rumenesc. În cele din urmă, lăsaţi-le să se răcească pe un suport până când sunt mai crocante şi gata de consum.

Poftă bună! 

Loading...