În luna iubirii, deserturile pot fi care mai de care mai jucăuşe şi mai interesante. Bucurăţte de savoarea unei spume de căpşuni preparând acesşti biscuiţi.

Ingrediente pentru 20 de biscuiţi

150 g unt
60 g zahăr
2 gălbenuşuri
200 g făină
2 linguri cacao pudră
1 plic zahăr vanilat
1 vârf de cuţit de sare

Pentru spumă
150 ml frişcă
5 linguri zahăr
250 g căpşuni congelate
½ pliculeţ gelatină

Mod de preparare

Pentru biscuiţi, baţi untul moale cu zahărul până devin o spumă. Adaugi la compoziţie gălbenuşurile, făina, zahărul vanilat şi pudra de cacao cernute şi continui să amesteci până se încorporează. La final, pui sarea. Frămânţi aluatul până nu se lipeşte de degete, îl înveleşti într-o folie de plastic şi-l dai la frigider 30 de minute.

Întinzi aluatul cam de 3-4 mm pe o masă tapetată cu făină şi-l decupezi cu o formă de prăjituri astfel încât să-ţi iasă 40 de bucăţi. Le pui într-o tavă tapetată cu hârtie
de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit la 160 °C cam 20 de minute.

Între timp, prepari spuma. Căpşunile decongelate şi scurse în prealabil le tai bucăţi mici şi le pui la fiert cu zahărul 10 minute. Baţi frişca până se întăreşte, iar gelatina
o înmoi în 20 ml de apă şi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci frişca bine cu căpşunile şi gelatina călduţă. Crema obţinută o dai la frigider minimum 30 de minute. Când biscuiţii sunt gata şi s-au răcit, îi umpli cu spuma de căpşuni şi îi dai la rece încă 2 ore înainte să-i serveşti.

Loading...