Aceşti biscuiţi şpriţaţi cu unt sunt acea gustare potrivită a unei amiezi de zi de iarnă geroasă.

Ingrediente (8 porţii)

200 g unt
200 g făină
200 g zahăr pudră
1 ou
1 linguriţă praf de copt
1/2 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor
150 g ciocolată albă de menaj
100 ml smântână dulce
bombonele decorative de ciocolată

Mod de preparare

Freci spumă untul cu zahărul, adaugi oul bătut, esenţa şi făina cernută cu praful de copt. Pui compoziţia într‑un poş şi şpriţezi biscuiţi cât vrei de lungi într-o tavă în ­care ai pus hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute, la foc mic.

Topeşti ciocolata albă ­rasă pe baie de aburi împreună cu smântăna dulce. ­După ce se răcesc fursecurile, le înmoi cu fundul şi cu unul din capete în ciocolată albă, presari bobiţe de ciocolată şi le pui pe un grătar să se ­întărească.

Loading...
Evaluează articolul