Există o sumedenie de istorii culinare, de produse şi de feluri de mâncare consumate în lume – şi, între acestea, e şi istoria biscuiţilor Anzac. Aceştia s-au născut, se pare, în Scoţia, iar de aici au fost preluaţi de emigranţii din Australia şi Noua Zeelandă. Au devenit însă celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din raţia soldaţilor care alcătuiau corpul militar expediţionar venit din Australia şi Noua Zeelandă, corp care a luptat iniţial în bătălia de la Gallipoli. De aici şi numele lor – Anzac, prescurtare de la Australian and New Zeeland Army Corps. Există chiar o mică rivalitate privind paternitatea acestor biscuiţi între Noua Zeelandă şi Australia, ambele revendicându-şi întâietatea.

Pentru că biscuiţii nu conţineau ouă, durata lor de viaţă era foarte mare, putând fi consumaţi şi la un an de zile de la preparare; mai mult, transportul pe mare se făcea uşor, ei rezistând condiţiilor dificile pe care le presupunea o astfel de călătorie.

continuarea pe historia.ro

Loading...
Evaluează articolul