Dacă e de post sau nu, doar o lingură de smântână face diferenţa la acest borş de legume.

Ingrediente

2 cepe potrivite
2 cartofi
1 dovlecel
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 tulpini de ţelină
1 crenguţă de cimbru verde
1 lingură de pătrunjel verde tocat
150 ml pulpă de roşii din conservă
2 linguri sos concentrat de roşii
2 linguri ulei
sare, piper
1 plic borş
100 g smântână

Cum se prepară

Se taie cepele mărunt, dovlecelul, morcovii şi cartofii cubuleţe, tulpinile de ţelină tăiate rondele, rădăcina de pătrunjel rasă, se adaugă ulei şi se călesc, amestecând permanent, până când legumele se înmoaie.

Se adaugă pulpa de roşii, 4 l de apă caldă, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mic, sub capac.

Când toate legumele sunt bine fierte, se adaugă sosul concentrat de roşii, crenguţa de cimbru, pătrunjel tocat, se potriveşte gustul de sare, dacă mai este cazul, şi se adaugă borşul pentru a da gustul parfumat şi acru al borşului de casă. După 2-3 clocote se poate servi acest borş de legume, adăugând smântână direct în farfurie.

Ciorba de peste

Bors de sfecla

Bors de perisoare

sursa foto: Shutterstock

Loading...