O delicioasă reţetă de borş de miel cu smântână pentru credincioşii catolici care sărbătoresc mâine Învierea Domnului!

Ingrediente (8 porţii)

1 kg carne de miel
3 morcovi
2 rădăcini pătrunjel
1 ţelină
2 legături ceapă verde
200 g roşii din conservă
500 ml borş
1 legătură leuştean
sare
3 gălbenuşuri
200 g smântână

Cum se prepară

Se opăreşte car­nea tăiată bucăţi, se clăteşte în apă rece, după care se pune la fiert în 4 litri de apă. Se adună spuma care se mai formează, se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea mare. După 10 minute, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi sarea. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute.

Când carnea şi legumele sunt aproape fierte, se adaugă roşiile din conservă tăiate cubuleţe, apă, dacă mai este nevoie, şi se mai lasă 10-15 minute să fiarbă. Se adaugă borşul fiert separat şi spumuit şi se amestecă smântâna cu gălbenuşurile. Se ia cu polonicul din zeamă şi se toarnă peste smântână până aceasta ajunge la temperatura ciorbei. Se pune înapoi în oală, se opreşte ­focul şi se presară ­leuşteanul tocat ­mărunt.

Loading...
Evaluează articolul