Borş de sfeclă roşie

Creamy Beet Root Soup jpeg

O reţetă tipic rusească, dar din ce în ce mai des întâlnită în bucătăria românească.

Ingrediente

200 g sfeclă roşie 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ou 500 ml borş de casă 100 g smântână 1 legătură de pătrunjel verde sare, piper

Mod de preparare

Cureţi sfecla, morcovii, ceapa, cartofii, le speli, le tai după dorinţă şi le căleşti în cele 2-3 linguri de ulei şi 2-3 linguri de apă.

Când legumele s-au înmuiat, le acoperi cu apă caldă şi le laşi să încă 15 minute.

Adaugi borşul fiert separat şi laşi să mai clocotească de 2-3 ori. Dregi cu oul bătut. Adaugi pătrunjelul tocat şi dai oala de pe foc. Serveşti borşul cald cu smântână adăugată direct în farfurie.

sursa foto: profimedia