Borş sârbesc cu carne de porc

bors  ciorba carne de porc orez  jpeg

Unstensila principală folosită la mesele sârbilor era până nu demult lingura, datorită meniurilor bogate în ciorbe groase, supe şi mâncăruri cu sos abundent. Astăzi, vă prezentăm o reţetă delicioasă de borş sârbesc cu carne de porc şi legume de sezon.

Ingrediente

500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă albă ½ dovlecel ½ vânătă 1 ardei gras roşu 2 roşii 2 cartofi mici 1 ardei gras verde sare, piper pătrunjel 1 ardei gras galben 2 linguri praf de borş 3 linguri orez

Preparare

Fierbi carnea porţionată în apă cu sare şi ai grijă să îndepărtezi spuma formată. Tai legumele astfel: ardeii pe lungime, ceapa în sferturi, roşile felii, vânăta, cartofii şi dovlecelul cuburi, iar morcovii îi dai pe răzătoare. Adaugi legumele şi orezul în supă când carnea e aproape fiartă. Legumele un trebuie lăsate mult la fiert, deoarece trebuie să rămână „al dente”.

Este suficient să le ţii pe foc 15-20 de minute. Pui sare şi piper şi laşi să fiarbă totul, la foc mediu. Mai poţi adăuga apă dacă ciorba scade. Ai grijă: la final, ciorba trebuie să fie mai groasă decât reţeta noastră tradiţională. Cu câteva minute înainte să stingi focul, adaugi praful de borş (sau borş lichid). Dai în 2-3 clocote. Stingi focul, adaugi pătrunjel şi acoperi, ca să se aromatizeze bine. Ciorba o serveşti caldă.