Brioşe cu ciocolată, reţetă vegană

1 briose cu ciocolata jpg jpeg

Ai o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, însă nu spui niciodată nu unui desert savuros? Atunci l-am găsit pe cel perfect pentru tine! Ce zici de o reţetă vegană de brioşe cu ciocolată?! Le vei adora!

Ingrediente pentru brioşe cu ciocolată

Pentru bază

  • 130 g migdale hidratate
  • 60 g curmale hidratate
  • 10 g cacao

Pentru cremă

  • 60 g cacao
  • 80 g miere
  • 150 g ulei de cocos
  • 100 g curmale (hidratate)
  • 100 ml cafea

Mod de preparare brioşe cu ciocolată

În primă fază, migdalele şi curmalele se spală bine şi se lasă la hidratat timp de cel puţin două ore. Clăteşte-le în mai multe ape. 

Când sunt hidratate, mixează-le într-un blender, adăugând şi o lingură de cacao. Foloseşte forme de silicon sau de unică folosinţă pentru brioşe. Tapetează-le complet cu pasta obţinută şi lasă-le deoparte până prepari crema.

Separat, adaugă peste cacao mierea, curmalele pentru cremă, cafeaua şi uleiul de cocos. Amestecă bine în blender până când crema devine fină. Utilizează un poş şi umple fiecare formă de brioşă tapetată cu crema obţinută. 

Se pot orna cu bucăţi de ciocolată, fulgi de cocos sau pentru o aromă mai fresh cu fructe proaspătă.

Poftă bună!