Am încercat până acum tot felul de reţete de brioşe, dar recunoaştem că niciodată nu ne-a ieşit mai bine vreuna cum s-a întâmplat cu această reţetă de brioşe cu ciocolată şi lapte bătut. Aşa că nu ai nici o scuză ca să nu o încerci şi tu!

Brioşe cu ciocolată şi lapte bătut - Ingrediente

120 g ciocolată de menaj amăruie
115 g unt
250 g zahăr
2 ouă
275 g făină
1 linguriţă praf copt
1 praf sare
200 ml lapte bătut
150 ml apă
1 linguriţă esenţă vanilie

Brioşe cu ciocolată şi lapte bătut - Mod de preparare

Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se dă deoparte. Se freacă spumă untul cu zahărul adăugat treptat. Când s-a dizolvat zahărul, se adaugă pe rând ouăle, după care ciocolata răcită, amestecând energic. Se amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Se încorporează în compoziţia cu ciocolată, alternând cu laptele bătut şi apa. Se pune esenţa de vanilie şi se amestecă bine, să se omogenizeze. Se toarnă compoziţia în formele unse şi tapetate cu hârtie specială şi se coc în cuptorul încins circa 20-25 de minute. Brioşele cu ciocolată şi lapte bătut se lasă să se răcorească în forme, se scot şi se lasă să se răcească.

Loading...
Evaluează articolul