Prăjituri cu creme şi fructe, brioşe cu ciocolată sau paste carbonara sunt doar câteva dintre bunătăţile cu care ne-aţi încântat şi luna aceasta. Pentru că ştim sigur că ne iubiţi, la fel de mult cât vă iubim şi noi, continuaţi să ne trimiteţi reţetele voastre preferate însoţite de fotografii! Noi suntem aici pentru voi, la [email protected] Florina Pavel, din Bucureşti, ne-a trimis o reţetă delicioasă de brioşe cu ciocolată.

Ingrediente pentru brioşe cu ciocolată: 


2/3 cană zahăr

113 g unt la temperatura camerei

2 ouă

2 linguriţe praf de copt

1 praf de sare

1 1⁄2 cană făină
 1⁄2 cană lapte

1 linguriţă extract de vanilie
 2 tablete ciocolată

500 ml frişcă lichidă
 

Mod de preparare: Încingi cuptorul şi aşezi hârtii de brioşe în câteva forme. Separat, combini făina cu praful de copt şi cu sarea. Mixezi, în alt bol, untul cu zahărul până devine cremos, adaugi vanilia şi ouăle. Încorporezi făina, apoi torni laptele, în fir subţire, şi amesteci până se omogenizează.

Răstorni în formele de brioşe cam trei sferturi de aluat şi le dai la cuptorul încins până trec testul scobitorii. Le
laşi la răcit. Baţi frişca rece şi o laşi la frigider. Topeşti ciocolata câteva minute în cuptorul cu microunde. Amesteci ciocolata cu frişca. Faci câte o gaură în brioşe şi le umpli, cu o seringă sau cu un poş, cu compoziţia de frişcă şi ciocolată.

Loading...