Îţi plac brioşele rumene? Ce zici de această reţetă spornică şi inedită? Printre ingredientele surpriză se numără laptele, mierea şi mălaiul. Ca să-ţi iasă mai pufoase trebuie să cerni făina albă înainte.

Ingrediente

220 g făină
75 g mălai
2 ouă
1 plic praf de copt
½ linguriţă bicarbonat
1 praf de sare
1 pahar miere
100 g unt topit
esenţă vanilie
½ pahar lapte dulce

Preparare

Într-un castron, amesteci cele două feluri de făină cu praful de copt, praful de sare şi cu bicarbonatul.

În alt vas, amesteci mierea cu untul topit şi cu ouăle, apoi esenţa de vanilie.

Adaugi peste ouă amestecul de făină cu mălai. La sfârşit încorporezi laptele.

Ungi formele speciale de brioşe cu puţin ulei şi le umpli trei sferturi cu aluat. Le dai la cuptorul preîncălzit la 170° C timp de 20-25 de minute.

Loading...