Brioşe cu morcovi (de post)

briose cu morcovi jpeg

Când eşti în perioada Postului, este mai greu să găseşti reţete de desert potrivite. Noi îţi venim în ajutor cu această reţetă.

Ingrediente (12 bucăţi) 100 g zahăr 100 g margarină 100 ml lapte de soia 25 g drojdie proaspătă 200 g făină 200 g piure de morcovi coajă rasă de lămâie sare

Mod de preparare

Cerni făina şi pui într-un vas un sfert din cantitatea ei. La mijloc torni drojdia înmuiată în lapte de soia călduţ. Mixezi margarina, la temperatura camerei, şi zahărul, apoi le adaugi peste amestectul de făină. Pui piureul de morcovi, presari puţină sare, restul de făină şi coajă de lămâie, după gust. Omogenizezi, pregăteşti o tavă pentru brioşe, o tapetezi şi umpli fiecare formă pe jumătate. Le laşi în cuptorul încins 20-25 de minute sau până trec testul scobitorii.