Deserturile cu nuci au o savoare aparte. Dacă faci o dată aceste brioşe, toţi vor dori să repeţi „experimentul“.

De ce ai nevoie ca să prepari brioşe cu nuci:

350 g făină
2 banane
2 ½ linguriţe praf de copt
100 g zahăr
115 g unt
1 praf de sare
300 ml lapte
2 ouă
40 g nuci mărunţite
80 g ciocolată neagră

Cum prepari brioşe cu nuci:

Amesteci făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Topeşti untul, îl laşi puţin să se răcească apoi îl freci cu ouăle  şi încorporezilaptele. Combini compoziţia de făină cu cea de ouă. Adaugi bananele date prin blender şi omogenizezi.

Torni aluatul în forme de brioşe, le presari cu nuci mărunţite şi cu bucăţi de ciocolată ruptă, apoi le coci 20 minute, la 200 °C.

Loading...