Cu această reţetă, puteţi face o gustare sau un desert cu adevărat gustoas, fără a consuma prea multe calorii. Brioşele cu ovăz sunt atât de simplu de făcut şi atât de delicioase, încât vei uita de ciocolată, îngheţată sau alte dulciuri care "atentează" la silueta ta.

Ingrediente

  • 1 cană de ovăz (105 g)
  • 3 linguri de făină de ovăz (45 g)
  • 2 linguri de miere (50 g)
  • 3 linguri îngheţate de praf de copt (45 g)
  • 2 oua
  • 1 lingură de sare (15 g)
  • 1 cană de margarină cu conţinut scăzut de grăsimi
  • 2 linguri de coajă de lămâie rasă (30 g)
  • 1/4 cană de lapte degresat (60 ml)
  • 1/4 cană de ciocolată neagră (50 g)

Mod de preparare

Mai întâi, amestecaţi ovăzul, făina şi sarea într-un bol. Apoi, se adaugă mierea, ouăle, lămâia, margarina şi laptele. Se amestecă bine cu un mixer sau un tel până când ingredientele sunt bine integrate. Folosiţi forme de unică folosinţă pentru brioşe şi puneţi în ele compoziţia obţinută. Adăugaţi puţină ciocolată răcită în fiecare cupă de brioşă şi turnaţi amestecul deasupra.

Se introduc brioşele în cuptorul preîncălzit (190 ° C) şi se coc timp de  20 - 30 de minute.

Lasă-le să se răcească înainte de a servi.

Poftă bună! 

Loading...