Pentru această reţetă poţi folosi 2-3 nectarine sau piersici din compot. De asemenea , le poţi înlocui cu fructe de sezon.

Ingrediente (8 brioşe)

80 g unt
250 g făină
2 ouă mari
160 g iaurt
150 g zahăr
1 esenţă de vanilie
1 plic praf de copt
2 linguri seminţe de mac
2-3 piersici

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, apoi adaugi iaurtul, macul, untul şi mixezi ­bine. Baţi ouăle cu zahărul, le adaugi în compoziţia cu făină, pui esenţa de vanilie şi omogenizezi bine.
Piersicile le înjumătăţeşti, le cureţi de sâmburi şi le tai felii subţiri. Pui în fiecare formă de brioşe câte două linguri de compoziţie şi aşezi deasupra câte trei felii de piersici. Le aşezi pe toate într-o tavă unsă şi tapetată şi le dai la cuptor pentru 25-30 de minute.

Loading...