Nu ai mai făcut de mult timp o tavă cu brioşe? Atunci trebuie să încerci neapărat reţeta pe care ţi-o recomandăm azi! Delicioasele brioşe glazurate vor fi chiar şi pe placul celui mai mare critic.

Ingrediente

150 g făină
100 ml lapte
2 linguri cacao
70 g zahăr
50 g unt
1 ou
1 praf sare
½ linguriţă praf de copt
coacăze
mentă

Pentru glazură

200 g ciocolată albă
50 ml lapte
50 g unt

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, sarea şi pudra de cacao. Separat, mixezi laptele cald cu untul şi cu oul până se omogenizează ingredientele şi le adaugi în compoziţia de făină. Ungi formele de brioşe cu unt, le umpli 2/3 cu aluatul obţinut şi le dai la cuptorul încins 20-25 de minute, până când trec testul scobitorii. Le laşi să se răcorească, le scoţi din forme şi le întorci. Apoi, faci o adâncitură cu o linguriţă.

Pentru glazură, tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de aburi împreună cu laptele. Iei de pe foc, laşi puţin la răcit şi amesteci cu untul. Torni glazura peste fiecare brioşă. Ornezi cu coacăze şi mentă proaspătă.

Brioşe cu cremă de vanilie, un desert ispititor

Cele mai gustoase brioşe cu banane

Cele mai bune brioşe de ciocolată – Interiorul moale te va cuceri

Loading...