Blat dens şi umed, cremă fină. Aceste brioşe sunt de mare efect, vizual, dar şi un desert desăvârşit!

 

Ingrediente

Pentru aluat:

3 ouă mari

220 g zahăr

200 ml lapte bătut

110 g unt

220 g făină

30 g amidon

10 g cacao

5 g praf de copt

1 praf de sare

1 esenţă vanilie

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

colorant alimentar roşu

Pentru ganache:

150 g unt 82% grăsime

200 g ciocolată albă

 

Pentru cupcakes, combini toate ingredientele uscate, apoi le cerni. Dizolvi colorantul în laptele bătut. Mixezi untul cu zahărul şi cu esenţa de vanilie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi alternativ, în trei etape, făina şi laptele bătut şi omogenizezi aluatul.

Ungi formele de brioşe cu unt, le tapetezi cu făină, apoi torni compoziţia. Le coci în cuptorul preîncălzit, 35-40 de minute, la 170 °C.

Pentru ganache, topeşti ciocolata albă pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit până ajunge la temperatura camerei. Miezi untul moale până ce îşi dublează volumul şi devine aerat, adaugi ciocolata şi continui să mixezi la viteză medie 3-4 minute. Dai la rece 30 de minute. Pui ganache-ul într-un poş şi ornezi brioşele. Le decorezi după preferinţă.

FOTO Shutterstock

Loading...