Brioşe Red Velvet
Blat dens şi umed, cremă fină. Aceste brioşe sunt de mare efect, vizual, dar şi un desert desăvârşit!
Ingrediente
Pentru aluat:
3 ouă mari
220 g zahăr
200 ml lapte bătut
110 g unt
220 g făină
30 g amidon
10 g cacao
5 g praf de copt
1 praf de sare
1 esenţă vanilie
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
colorant alimentar roşu
Pentru ganache:
150 g unt 82% grăsime
200 g ciocolată albă
Pentru cupcakes, combini toate ingredientele uscate, apoi le cerni. Dizolvi colorantul în laptele bătut. Mixezi untul cu zahărul şi cu esenţa de vanilie, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi alternativ, în trei etape, făina şi laptele bătut şi omogenizezi aluatul.
Ungi formele de brioşe cu unt, le tapetezi cu făină, apoi torni compoziţia. Le coci în cuptorul preîncălzit, 35-40 de minute, la 170 °C.
Pentru ganache, topeşti ciocolata albă pe baie de aburi, apoi o laşi la răcorit până ajunge la temperatura camerei. Miezi untul moale până ce îşi dublează volumul şi devine aerat, adaugi ciocolata şi continui să mixezi la viteză medie 3-4 minute. Dai la rece 30 de minute. Pui ganache-ul într-un poş şi ornezi brioşele. Le decorezi după preferinţă.
FOTO Shutterstock