Broccoli cu somon

broccoli cu somon shutterstock 102346885 jpeg

A mânca sănătos nu înseamnă fprp gust. iar preparatul de mai jos este cea mai bună dovadă.

Ingrediente

750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g brânză de vacă proaspătă 100 ml lapte 100 g brânză de oaie sare piper

Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă clocotită cu sare pentru 8-10 minute. Adaugi bucheţelele de broccoli şi mai laşi 2-3 minute. Scurgi legumele şi le laşi să se răcească.

Dai brânza (ambele tipuri) pe răzătoarea mare, o amesteci cu laptele şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Aşezi jumătate din cartofi şi broccoli într-un vas termorezistent uns şi tapetat, împrăştii somonul rupt bucăţi şi jumătate din sosul de brânză. Aşezi restul de cartofi şi broccoli, pui somonul şi sosul rămase.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute, până când se rumeneşte frumos deasupra.

sursa foto: Shutterstock