Toamna se numără… dovlecii plăcintari. Aroma lor inconfundabilă te duce cu gândul imediat
la o prăjitură proaspăt scoasă din cuptor.

Ingrediente

Pentru blat

150 g făină

40 g cacao

1 linguriţă praf de copt

80 g unt

2 linguri zahăr

60 ml apă

Pentru crema de dovleac

350 g dovleac plăcintar

1 banană

4 linguri amidon de porumb

½ linguriţă scorţişoară

¼ linguriţă nucşoară

Ciocolată topită, după gust

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi zahărul. Adaugi apa şi untul topit. Amesteci bine şi pui aluatul într-o tavă tapetată.

Cureţi banana şi dovleacul. Le zdrobeşti cu blenderul până obţii un piure. Adaugi amidonul, scorţişoara şi nucşoara. Torni crema de dovleac peste aluatul de cacao. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la
180 °C, 35-40 de minute.

Între timp, topeşti ciocolata. Când prăjitura este gata şi s-a mai răcit puţin, torni ciocolata topită peste ea şi o dai la frigider o oră.

FOTO: Profimedia

Loading...