Brownie cu dovleac

Toamna se numără… dovlecii plăcintari. Aroma lor inconfundabilă te duce cu gândul imediat la o prăjitură proaspăt scoasă din cuptor.
Ingrediente
Pentru blat
150 g făină
40 g cacao
1 linguriţă praf de copt
80 g unt
2 linguri zahăr
60 ml apă
Pentru crema de dovleac
350 g dovleac plăcintar
1 banană
4 linguri amidon de porumb
½ linguriţă scorţişoară
¼ linguriţă nucşoară
Ciocolată topită, după gust
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao şi zahărul. Adaugi apa şi untul topit. Amesteci bine şi pui aluatul într-o tavă tapetată.
Cureţi banana şi dovleacul. Le zdrobeşti cu blenderul până obţii un piure. Adaugi amidonul, scorţişoara şi nucşoara. Torni crema de dovleac peste aluatul de cacao. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la
180 °C, 35-40 de minute.
Între timp, topeşti ciocolata. Când prăjitura este gata şi s-a mai răcit puţin, torni ciocolata topită peste ea şi o dai la frigider o oră.
FOTO: Profimedia