Pentru că tot se apropie Ziua Copilului, începem de azi o serie de reţete de prăjituri speciale pentru această zi specială.

Ingrediente

Pentru blat
2 căni zahăr
2 ouă
1 cană ulei
1 praf de sare
1 zahăr vanilat
2 linguri cacao
3 căni făină
2 căni lapte
1 praf de copt

Pentru glazură şi decor
5 linguri unt
1 cană zahăr pudră
2 linguri rom
3 linguri cacao
1 borcan gem de caise
200 g marţipan roşu
8 bomboane praline cu rom

Mod de preparare

Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă cacaua, făina, praful de copt, laptele şi se amestecă bine. Se toarnă aluatul într-o formă de tort mică cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată. Se coace în cuptorul încins la 180° C timp de o oră. Se lasă să se răcească, după care se taie în două pe orizontală. Pentru glazură, se mixează spumă untul moale cu zahărul pudră. Se adaugă treptat 2-3 linguri de apă rece, romul şi cacaua.

Se unge prima parte de blat cu gem şi se îmbracă în glazură de ciocolată. A doua parte de blat se taie în două pe verticală, dar nu de tot, lăsând la margine un spaţiu unde se trasează capul (ca în imagine). Se îmbracă cele două semicercuri cu marţipan, iar capul se glazurează cu ciocolată. Se aşază semicercurile pe blatul cu ciocolată (acestea sunt aripile) şi se decorează cu praline. Faţa buburuzei se poate face cu albuş bătut cu zahăr sau frişcă şi bombonele colorate. Antenele se pot face din batoane subţiri de napolitană sau bastonaşe de lemn dulce îmbrăcate în ciocolată.

Loading...