Dacă o ţii la rece după ce ai preparat-o, vei obţine un desert cremos şi răcoritor, potrivit în orice anotimp. Aşadar, ce mai aştepţi pentru a face o budincă de casă cu lămâie?

De ce ai nevoie pentru budincă de casă cu lămâie

50 g unt

110 g zahăr

coaja rasă de la 1 lămâie

4 linguri zeamă de lămâie

2 ouă

50 g făină

280 ml lapte

Cum se prepară budincă de casă cu lămâie

Dai drumul la cuptor şi ungi formele cu unt.

Mixezi zahărul cu untul până obţii o consistenţă spumoasă, adaugi coaja de lămâie, gălbenuşurile şi făina. După ce s-au omogenizat torni treptat laptele şi zeama de lămâie. La final încorporezi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia în forme şi prepari budinca pe baie de aburi, la cuptor. Este gata când se rumeneşte la suprafaţă, iar consistenţa ei este omogenă.

Loading...