Gustul dulce-acrişor al afinelor se potriveşte de minune cu cel al ciocolatei cremoase. Încearcă o reţetă simplă de budincă, pe care cu siguranţă o vei mai pregăti şi a doua oară.

Ingrediente

Pentru budincă

4 linguri afine congelate

2 linguri zahăr sau alt îndulcitor

2 linguri făină

½ lingură pudră de cacao

½ linguriţă pudră pentru cafea, opţional

½ linguriţă ulei de cocos sau unt topit

ulei de cocos pentru uns

4 linguri lapte

Pentru sos

½ lingură pudră de cacao

½ lingură zahăr brun

3 linguri apă fiartă

fulgi de cocos, pentru decor

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi un vas ramekin sau un vas cilindric termorezistent cu puţin ulei. Amesteci afinele împreună cu 1 lingură zahăr la baza vasului. Separat, combini făina, pudra de cacao, pudra pentru cafea şi restul de zahăr. Faci o mică adâncitură în mijlocul compoziţiei şi torni uleiul de cocos sau untul. Torni aluatul peste afine.

Pentru sosul de ciocolată, amesteci pudra de cacao, zahărul şi 2 linguri de apă, într-un bol. Torni peste aluat, apoi adaugi apa rămasă. Dai la cuptor, pentru aproximativ 15-20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Decorezi cu fulgi de cocos, dacă vrei.

Sursa https://cafedelites.com

Loading...