Ce poate fi mai delicios decât o porţie de budincă de ciocolată caldă cu frişcă, într-o zi friguroasă de iarnă? Încearcă şi tu reţeta noastră.

Ingrediente

3 linguri unt
120 g ciocolată cu lapte, bucăţele
30 g ciocolată neagră, bucăţele
700 ml lapte
200 g zahăr
40 g pudră de cacao
3 linguri amidon
3 ouă + 1 gălbenuş
60 g smântână
1 linguriţă esenţă de vanilie
frişcă, după gust
ciocolată rasă

Mod de preparare – Budincă de ciocolata cu frişcă

Topeşri untul pe baie de aburi, apoi îl amesteci cu ciocolata până la omogenizare. Încălzeşti laptele şi îl combini cu o treime din zahăr. Într-un bol, combini restul de zahăr cu pudra de cacao şi amidonul. Amesteci cu ouăle şi smântâna. Încorporezi treptat jumătate din cantitatea de lapte cald, apoi torni compoziţia peste laptele luat de pe foc, amestecând constant.

Laşi să dea în clocot, apoi transferi într-un vas. Combini cu ciocolata topită şi esenţa de vanilie până la omogenizare. Laşi să se răcească puţin şi torni budinca în boluri mai mici. Decorezi cu frişcă şi ciocolată rasă.

Sursa http://www.foodnetwork.com

Loading...
Evaluează articolul