Budincă de ciocolată preparată în casă

1 budinca de ciocolata jpg jpeg

Acest desert este foarte uşor de făcut, are un conţinut scăzut de carbohidraţi, motiv pentru care îl puteţi consuma chiar şi în timpul dietelor. Ce zici de această reţetă de budincă de ciocolată preparată în casă?

Ingrediente

  • 2 cani de lapte (500 ml)
  • 2 linguri de cacao (30 g)
  • 1 lingură de extract de vanilie (15 g)
  • ⅔ căni de zahăr (150 g)
  • 2 linguri de unt (40 g)
  • 3 linguri de amidon de porumb (30 g)
  • un praf de sare
  • scorţişoară

Mod de preparare

Într-o oală, adăugaţi zahărul, amidonul, sarea şi cacao. Amestecaţi bine şi adăugaţi un vârf de scorţişoară. Adăugaţi laptele şi vanilia. Continuaţi să amestecaţi pentru a încorpora toate ingredientele.Puneţi la foc mediu până fierbe. Se scoate de pe foc, se adaugă untul până se topeşte şi se amestecă din nou. Se toarnă în formele umezite cu apă rece şi aşteaptă să se răcească.Puneţi-le la frigider două ore sau până când sunt setate şi serviţi la rece. Puteţi adăuga, de asemenea, bucăţi mici din fructele preferate.

Poftă bună