Sigur o să-ţi placă şi ţie această reţetă de budincă de fasole verde!

Ingrediente

800 g fasole verde
4 linguri unt
1 lingură ulei
3 linguri făină
200 ml lapte
3 ouă
100 g caşcaval
sare
5 linguri sos de roşii

Mod de preparare

Fierbi fasolea în apă cu sare, după care o scurgi şi o laşi la răcorit. Topeşti untul în tigaie, adaugi făina şi laptele şi amesteci până se îngroaşă sosul şi se desprinde de pe margini.

Dai deoparte, laşi la răcorit, încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul, şi jumătate din caşcavalul ras. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le încorporezi în sos. Ungi cu ulei o tavă, amesteci fasolea cu sosul şi o aşezi în ea. Întinzi sosul de roşii, presari caşcavalul rămas şi dai la cuptor 50-60 de minute.

Loading...
Evaluează articolul