Obişnuieşti să prepari fasolea verde  cu mult usturoi şi să o serveşti cu mămăliguţă caldă. Ce ai spune de o reţetă de budincă de fasole verde cu ciuperci?

De ce nevoie pentru budincă de fasole verde în sos bechamel

750 g fasole verde

1 praf de sare

2 linguri unt

1 lingură făină

400 ml lapte

2 linguri smântână

oregano

cimbru

busuioc

10-12 ciuperci

1 ceapă

1 căţel de usturoi

50 g pesmet

50 g caşcaval

Cum se prepară budinca de fasole verde în sos bechamel

Fierbi 10 minute fasolea în apă cu sare, apoi o scurgi. Toci ceapa şi feliezi ciupercile, apoi o căleşti în o lingură de unt, împreună cu sare, după gust, şi căţelul de usturoi tocat. După ce a scăzut apa lăsată şi legumele s-au înmuiat, le dai deoparte.

Topeşti untul rămas, adaugi făina şi amesteci. Torni laptele şi omogenizezi, adaugi busuioc, cimbru şi oregano, după gust, apoi amesteci până când se îngroaşă sosul.

Pui ciupercile într-o formă de cuptor, adaugi fasolea verde, torni sosul, presari pesmetul şi razi caşcavalul. Dai tava la cuptor 15-20 de minute.

Sursa https://www.vidhyashomecooking.com

Loading...
Evaluează articolul