Nu-i aşa că deja vi s-a activat gustul copilăriei numai când aţi văzut titlul acestei reţete? Nu mai pierde timpul şi treci în bucătărie!

Ingrediente

4 căni lapte
1 cană griş
100 g unt
coaja de la o portocală
1 praf de sare
5 linguri zahăr
1 esenţă de vanilie

Pentru decor

2 linguri nucă de cocos
2 bucăţi mango sau alte fructe

Cum se prepară

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare şi cu zahărul. Când clocoteşte, se toarnă grişul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Se lasă să fiarbă până devine ca o smântână groasă, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se opreşte focul, se adaugă untul, esenţa, coaja de portocală şi se amestecă bine. Se pune într-un castron udat cu apă rece şi se lasă să se răcească. Se răstoarnă pe un platou
sau într-un castron de sticlă mai mare şi se pun pe lângă ea bucăţi de mango sau alte fructe, după preferinţă. Se presară cu nucă de cocos.

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul