Budincă de griş cu prune

2 shutterstock 1729073236 jpg jpeg

Prăjiturile fără zahăr sunt un deliciu nu numai pentru copii, ci şi pentru cei care ţin o dietă, suferă de diabet sau pur şi simplu au renunţat la consumul excesiv de zahăr.

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • unt, pentru uns
  • 15 g îndulcitor
  • 4-5 prune mari
  • 100 g griş
  • 200 ml smântână lichidă (20% grăsime)
  • ¼ linguriţă sare

Mod de preparare 

Pui laptele, smântâna, îndulcitorul, sarea şi extractul de vanilie într-o cratiţă antiaderentă, la foc mediu. Când sunt pe punctul de a da în clocot, torni grişul în ploaie, amestecând constant cu un tel pară. Fierbi 3-4 minute, iar după ce compoziţia s-a întărit o laşi la răcorit. Speli prunele, la tai în jumătăţi şi înlături sâmburii. Ungi cu unt un vas termorezistent, torni grişul şi nivelezi cu o spatulă. Aşezi din loc în loc prunele, apoi dai la cuptor, la 170 °C, 20-25 de minute.

FOTO Shutterstock.com

Citeşte şi Budincă de paste cu legume

Budincă de paste cu legume

shutterstock 1321911107 jpg jpeg