Toată savoarea legumelor scăldate în soarele arzător al verii se regăseşte în această savuroasă budincă de legume.

De ce ai nevoie pentru budincă de legume

› 1 conopidă › 1 broccoli › 200 g roşii cherry
› 4 ouă › 200 g smântână › 200 g parmezan ras › 100 g brânză de capră › 200 g penne rigate › sare › piper › ulei de măsline

Cum se prepară budincă de legume

Fierbi pennele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi fără a le clăti şi le laşi deoparte.
Rupi bucheţelele de conopidă şi broccoli, le speli sub jet de apă şi le pui la fiert în apă cu sare. Le fierbi 10 minute, după ce începe să clocotească apa.
Le scoţi şi le pui la scurs. Speli roşiile şi le tai jumătăţi. Baţi cele 4 ouă cu un tel şi torni smântâna bătând continuu. Amesteci uşor pennele cu legumele, adaugi brânza rasă, combinaţia de smântână cu ouă şi le torni într-un vas, uns în prealabil cu ulei de măsline. Nivelezi uşor, adaugi roşiile, presari caşcavalul şi dai la copt până când se gratinează frumos.

Loading...