Budincile sunt foarte apreciate de toată lumea, datorită texturii lor speciale, motiv pentru care apar pe meniu inclusiv în zilele de sărbătoare şi la ocazii. Din macaroane poţi pregăti o budincă atât de bună, încât toate porţiile se vor epuiza imediat.

Ingrediente:

300 g past


3 ouă

150 g zahăr

300 ml lapte

300 g brânză de vaci

coaja de la o lămâie

½ lingură zahăr vanilat (opţional), pentru a pudra budinca

1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare


Fierbi pastele în apă, cu un vârf de cuţit de sare, apoi le dai printr-un jet de apă rece şi le scurgi. Încălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă termorezistentă. Baţi ouăle, apoi adaugi brânza de cavo, zahărul, laptele şi coaja de lămâie rasă. Amesteci compoziţia cu pastele, omogenizezi şi bagi totul la cuptor, aproximativ 4- de minute, la foc mediu, până când budinca capătă o crustă aurie. Dacă vrei, presari zahăr vanilat peste budincă, înainte de a servi.

FOTO: Shutterstock

Loading...