Budincile sunt foarte apreciate de toată lumea, datorită texturii lor speciale, motiv pentru care apar pe meniu inclusiv în zilele de sărbătoare şi la ocazii. Din macaroane poţi pregăti o budincă atât de bună, încât toate porţiile se vor epuiza imediat.

Ingrediente:

100 g macaroane
2 ouă
2 linguri zahăr
600 ml lapte
praf de nucşoară
coaja de la o lămâie
½ lingură zahăr vanilat (opţional), pentru a pudra budinca
1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare


Fierbi macaroanele în apă, cu un vârf de cuţit de sare, apoi le dai printr-un jet de apă rece şi le scurgi. Încălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă termorezistentă. Baţi ouăle, apoi adaugi zahărul, laptele, nucşoara şi coaja de lămâie rasă. Amesteci compoziţia cu macaroanele, omogenizezi şi bagi totul la cuptor, aproximativ o oră (până când budinca capătă o crustă aurie). Dacă vrei, presari zahăr vanilat peste budincă, înainte de a servi.

Sursa: http://www.greatbritishpuddings.com/sweet-puddings-recipes/macaroni-pudding
Foto: http://www.greatbritishpuddings.com/images/macaroni.jpg

Loading...