Budincă de macaroane
Budincile sunt foarte apreciate de toată lumea, datorită texturii lor speciale, motiv pentru care apar pe meniu inclusiv în zilele de sărbătoare şi la ocazii. Din macaroane poţi pregăti o budincă atât de bună, încât toate porţiile se vor epuiza imediat.
Ingrediente:
300 g past
3 ouă
150 g zahăr
300 ml lapte
300 g brânză de vaci
coaja de la o lămâie
½ lingură zahăr vanilat (opţional), pentru a pudra budinca
1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă, cu un vârf de cuţit de sare, apoi le dai printr-un jet de apă rece şi le scurgi. Încălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă termorezistentă. Baţi ouăle, apoi adaugi brânza de cavo, zahărul, laptele şi coaja de lămâie rasă. Amesteci compoziţia cu pastele, omogenizezi şi bagi totul la cuptor, aproximativ 4- de minute, la foc mediu, până când budinca capătă o crustă aurie. Dacă vrei, presari zahăr vanilat peste budincă, înainte de a servi.
FOTO: Shutterstock