Budincă de macaroane

Budincile sunt foarte apreciate de toată lumea, datorită texturii lor speciale, motiv pentru care apar pe meniu inclusiv în zilele de sărbătoare şi la ocazii. Din macaroane poţi pregăti o budincă atât de bună, încât toate porţiile se vor epuiza imediat.

Ingrediente:

300 g past

3 ouă

150 g zahăr

300 ml lapte

300 g brânză de vaci

coaja de la o lămâie

½ lingură zahăr vanilat (opţional), pentru a pudra budinca

1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă, cu un vârf de cuţit de sare, apoi le dai printr-un jet de apă rece şi le scurgi. Încălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă termorezistentă. Baţi ouăle, apoi adaugi brânza de cavo, zahărul, laptele şi coaja de lămâie rasă. Amesteci compoziţia cu pastele, omogenizezi şi bagi totul la cuptor, aproximativ 4- de minute, la foc mediu, până când budinca capătă o crustă aurie. Dacă vrei, presari zahăr vanilat peste budincă, înainte de a servi.

FOTO: Shutterstock