O budincă simplă şi aromată. Un gust deosebit care combină arome ale copilăriei cu arome parfumate.

Ingrediente (6 porţii)

1 l lapte dulce
250 g mălai normal
250 g brânză de oi
4 ouă
50 g unt
2 linguri smântână
frunze de busuioc
mărar verde
piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Fierbi laptele cu un praf de sare, adaugi mălaiul „în ploaie”, amesteci mereu şi laşi să fiarbă, la foc mic, până când fierbe bine mălaiul şi mămăliguţa se desprinde de pereţii vasului.

Separat, se freacă untul spumă, se adaugă, pe rând, gălbenuşurile, smântâna şi se amestecă bine cu mămăliguţa răcită şi brânza sfărâmată cu furculiţa. Se adaugă busuioc, mărar, piper proaspăt măcinat, după gust, iar la sfârşit se încorporează delicat albuşurile bătute spumă.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o tigaie mai mare unsă generos cu unt şi se coace în cuptorul încins la foc iute. Când este frumos crescută şi rumenită deasupra, se scoate, se porţionează şi se serveşte cu ciuperci şi roşii prăjite separat.

Loading...