Uşor de preparat şi binevenită oricând.

Ingrediente

750 ml lapte
1 cană orez
7 linguri zahăr
1 esenţă de vanilie
300 g brânză de vaci
coaja de la o jumătate de lămâie
4 ouă
zahăr pudră pentru decor

Cum se prepară

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare şi jumătate din zahăr. Când dă în fiert, se adăugă orezul spălat bine şi scurs. Se lasă să fiarbă, la foc mic, până când orezul este fiert. Se lasă să se răcească, după care se amestecă cu restul de zahăr, gălbenuşurile, esenţa, brânza de vaci şi coaja de lămâie.

Se încorporează şi albuşurile bătute spumă tare. Se unge cu unt o tavă mai mică şi se toarnă amestecul de orez. Se introduce la cuptor, la foc mic, pentru circa o oră. Trebuie să se rumenească deasupra. Se lasă să se răcească şi se serveşte presărată cu zahăr pudră.

sursa foto: Shutterstock

Loading...
Evaluează articolul