Această budincă de orez cu lapte şi mere la cuptor este un desert original. Asta putem garanta. Aşa că te invităm să nu mai pierzi timpul şi să o prepari numaidecât. Ai grijă la orezul fiert în lapte! Îl poţi fierbe pe jumătate, în apă, apoi să-l transferi în lapte şi să laşi să se completeze procesul de fierbe, ori îl fierbi de la început în lapte, dar ai grijă că e nevoie cam de 1 litru.

Ingrediente pentru budincă de orez cu lapte şi mere la cuptor

200 g orez
4 mere
2 linguri unt
100 g gem de coacăze
4 ouă
50 g zahăr
1 esenţă vanilie
1 praf sare
lapte

Mod de preparare pentru budincă de orez cu lapte şi mere la cuptor

Se spală orezul bine şi se fierbe în apă sau direct în lapte. Se curăţă merele de coajă şi li se scoate miezul. Se ung patru cupe sau castronele mai înalte cu unt, se aşază merele şi se umplu cu gem de coacăze. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă ­orezul cu gălbenuşurile, esenţa de ­vanilie, zahărul şi albuşurile ­bătute spumă. Se umplu cupele cu amestecul de orez, lăsând vârfurile merelor neacoperite şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.

Loading...