Cel mai bun lucru la această reţetă de budincă de orez sau, mai simplu spus, orez cu lapte, este că o poţi adapta după propriile preferinţe. De exemplu, unii adaugă stafide, ananas şi alte fructe, cum ar fi căpşuni şi mere. De asemenea, puteţi adăuga nuci şi chiar ciocolată.

Ingrediente

  • 1 cană de orez alb
  • 2 căni de lapte
  • 1 băţ de scorţişoară
  • ½ lingură de sare
  • 1 lingură de unt
  • Coaja unei portocale
  • ½ cană de zahăr (brun)
  • ½ cană de stafide
  • 1 lingură de rom
  • ½ cană de lapte condensat
  • ½ linguriţă de esenţă de vanilie
  • 1 lingură de pudră de scorţişoară pentru a decora

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să spălaţi orezul bine până când apa curge limpede. (Aceasta va însemna că orezul este curat şi lipsit de amidon.)

Apoi, aşezaţi o oală la foc mic cu laptele, batonul de scorţişoară, sarea şi coaja de portocală. Aşteptaţi să fiarbă şi adăugaţi orezul. Gătiti la foc mic timp de 40 până la 50 de minute. Amestecaţi constant pentru a evita să se lipească.

Scoateţi băţul de scorţişoară şi adăugaţi zahărul şi stafidele. Amestecaţi frecvent şi lăsaţi pe foc încă 10 minute. În acest moment, adăugaţi untul, laptele condensat şi romul. Amestecaţi bine pentru ca toate ingredientele să fie bine integrate, apoi luaţi de pe foc.

Orezul cu lapte îl puteţi servi fie rece, fie fierbinte (în funcţie de preferinţe). Pune în castroane sau boluri de sticlă şi pudraţi cu scorţişoară. La alegere, adăugaţi fructe pentru varianta rece.

Poftă bună! 

Loading...