Mai mult de 90% din producţia mondială de orez provine din Asia, unde orezul reprezintă aproape 60% din dieta zilnică. Cele mai importante tipuri de orez sunt: orezul integral, orezul alb, orezul brun şi cel negru. În mâncăruri sărate, ori într-o budincă de orez la cuptor, această sănătoasă cereală poate fi absolut delicioasă.

Budincă de orez la cuptor - Ingrediente (6 porţii)

600 ml lapte
1 linguriţă esenţă vanilie
1 linguriţă scorţişoară
2 ouă
165 g zahăr
220 g orez
2 căni apă
un praf de sare
50 g zahăr pudră

Budincă de orez la cuptor - Mod de preparare

Pui apa la fiert împreună cu sarea. Speli orezul şi apoi îl adaugi în apa pusă la fiert. Laşi să fiarbă la foc mediu până se evaporă apa. Dai
deoparte. Încingi cuptorul. Amesteci orezul cu restul ingredientelor. Torni compoziţia într-o tavă. O ţii la cuptor 45 de minute sau până devine aurie. Laşi la răcit şi presari zahărul pudră pe deasupra. Serveşti budinca de orez la cuptor caldă sau rece.

Loading...
Evaluează articolul