Cu aceste bulete din caşcaval vă puteţi întâmpina toţi invitaţii la masă.

Ingrediente

1 kg de cartofi
150 g caşcaval ras
4 ouă
50 g unt
2 linguri făină
mărar verde
ulei pentru prăjit
sare, piper.

Pentru decorat
1 legătură ceapă verde
200 g caşcaval ras
2 linguri boia dulce
2 linguri pesmet

Cum se prepară

Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de zeamă, se presează, se amestecă cu untul, cu cele 150 g de caşcaval ras, mărar tocat fin, ouăle bătute, făină, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se formează bulete de mărimea unei nuci mari şi se rumenesc în ulei bine încins. Se scot deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se decorează. Unele se tăvălesc prin caşcaval ras, altele prin boia de ardei dulce sau iute, prin codiţe de ceapă verde tocate mărunt şi câteva prin pesmet rumenit separat în unt. Se aşază pe un platou.

Loading...