Bulete din caşcaval

bulete din cascaval jpeg

Cu aceste bulete din caşcaval vă puteţi întâmpina toţi invitaţii la masă.

Ingrediente

1 kg de cartofi 150 g caşcaval ras 4 ouă 50 g unt 2 linguri făină mărar verde ulei pentru prăjit sare, piper.

1 legătură ceapă verde

200 g caşcaval ras

2 linguri boia dulce

2 linguri pesmet

Cum se prepară

Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de zeamă, se presează, se amestecă cu untul, cu cele 150 g de caşcaval ras, mărar tocat fin, ouăle bătute, făină, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se formează bulete de mărimea unei nuci mari şi se rumenesc în ulei bine încins. Se scot deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se decorează. Unele se tăvălesc prin caşcaval ras, altele prin boia de ardei dulce sau iute, prin codiţe de ceapă verde tocate mărunt şi câteva prin pesmet rumenit separat în unt. Se aşază pe un platou.