Roşiile dau un gust deosebit oricărui preparat, iar împreună cu aromatele condimente pot fi secretul oricărui preparat.

Ingrediente

20 ardei capia roşii

2 kg roşii

2 foi de dafin

2 căţei usturoi

10 boabe piper negru

sare

Preparare

  1. 1.     Alegi ardei şi roşii bine coapte. Le speli, îndepărtezi cotoarele şi seminţele ardeilor, îndepărtezi codiţele roşiilor, apoi le tai bucăţi şi le treci prin separator.
  2. 2.     Pulpa obţinută o aşezi într-un vas emailat, cu fundul gros pentru a nu se prinde la fiert. Laşi să fiarbă la foc iute circa 10-15 minute până mai scade zeama, apoi laşi focul mic.
  3. 3.     Adaugi usturoiul zdrobit, boabele de piper negru, foile de dafin şi sare, după gust. Laşi să fiarbă, la foc potrivit, amestecând din când în când, iar pe măsură ce se îngroaşă, amesteci tot mai des pentru a nu se prinde de fundul vasului.
  4. 4.     Când pasta capătă consistenţa bulionului, o torni în borcane spălate şi uscate bine, le sigilezi cu capace şi le sterilizezi circa 30 de minute. După ce se răcesc, le aşezi într-un loc bine aerisit, la răcoare, până în momentul folosirii.
  5. Foto Stockfood
Loading...