Dacă îţi plac preparatele din carne, însă vrei o mâncare uşoară, care să nu îţi îngreuneze digestia, poţi opta pentru aceşti burgeri (fără chiflă). Combinaţia de carne tocată de curcan şi dovlecei daţi prin răzătoare este una câştigătoare. Îi poţi servi ca pe nişte chiftele mai mari, alături de o salată cu roşii, castraveţi şi brânză feta.

Burgeri cu carne de curcan - Ingrediente

140 g dovlecei daţi prin răzătoare (după stoarcere, vor cântări mai puţin)
450 g carne de curcan, tocată
¼ cană pesmet
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 linguri ceapă roşie dată prin răzătoare
1 lingură oregano verde
sare grunjoasă
piper negru măcinat
20-30 g brânză feta, fărâmiţată
ulei

Cum se prepară burgerii cu carne de curcan

Storci bine de tot lichidul din dovleceii daţi prin răzătoare, cu ajutorul unor prosoape de hârtie absorbantă.

Într-un vas încăpător, combini carnea tocată de curcan, dovleceii, pesmetul, usturoiul, ceapa, oregano şi adaugi sare şi piper, după gust. Amesteci bine compoziţia, adaugi brânza feta, omogenizezi şi faci 5 chiftele egale, nu foarte groase, astfel încât căldura de la grătar să le coacă în centru. Dai burgerii la frigider până când eşti gata să îi frigi.

Încingi o tigaie grill, la foc mare. Când s-a încins suficient, o ungi cu ulei. Adaugi burgerii în tigaie şi reduci flacăra la foc mic. Îi frigi pe o parte, până se rumenesc, apoi îi întorci.

Ca să nu se ardă, întorci burgerii de câteva ori şi te asiguri că s-au făcut în centru. Îi serveşti cu salată, după preferinţă. Dacă vrei, îi prepari pe grătar, în aer liber.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Loading...