Burgerii sunt un preparat versatil. Poí alege orice carne doreşti pentru a-i prepara. Carnea de curcan e o alternativă uşoară şi sănătoasă.

 

Ingrediente

  • 500 g carne de curcan tocată
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căţei usturoi
  • 20 g pesmet
  • 20 g parmezan ras
  • 1 linguriţă muştar
  • sare, piper
  • ulei

Pentru sosul raita cu castraveţi

  • 200 g iaurt cremos
  • 2 castraveţi
  • 3 ridichi
  • 2 căţei usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pui carnea într-un bol, apoi adaugi ceapa, usturoiul mărunţit, parmezanul, pesmetul, muştarul, sare şi piper, după gust. Amesteci toate ingredientele până se omogenizează şi se întrepătrund aromele. Îţi ungi mâinile cu ulei, formezi burgerii şi îi aşezi pe grătarul încins. Îi frigi câte 4-5 minute pe fiecare parte.

Pentru sos, speli bine catraveţii îi cureţi de coajă, îi dai prin răzătoare şi îi pui la scurs. Speli ridichile şi le razi, apoi le scurgi bine.

Amesteci iaurtul cu usturoiul pisat, adaugi castraveţii şi ridichile pe care le mai storci în mână ca să nu mai aibă zeamă şi omogenizezi. Încorporezi zeama de lămâie, sarea şi piperul. Amesteci să se combine aromele, apoi dai sosul la rece până îl serveşti.

Serveşti burgerii alături de legumele preferate, cu măsline şi cu sos raita.

FOTO: Profimedia

Loading...