Oricine ştie că secretul pierderii în greutate constă în numărul de calorii pe care le consumă zilnic. Cu cât acesta este mai mare, cu atât silueta are de suferit. Însă numărul caloriilor consumate nu este singurul mod de a pierde în greutate. La fel de importantă este provenienţa lor sau perioada din zi în care le consumi. Iată tot ce trebuie să ştii despre calorii:

Mai puţine calorii înseamnă mai puţine kilograme?

Ei bine, lucrurile nu sunt atât de simple. Dacă alegi să consumi calorii bune, adică cele cu valoare nutritivă mai mare, nu doar că vei slăbi, dar senzaţia de foame va fi practic inexistentă. Alege-le pe cele nepotrivite şi nu doar că ţi se va face imediat foame, dar vei vrea să mănânci din ce în ce mai mult.

De ce eşuează dietele?

Nutriţioniştii spun că pentru a pierde în greutate o persoană trebuie să-şi reducă în medie numărul de calorii consumate cu aproximativ 3500. O dietă de 1400-2000 de calorii pe zi te ajută să îţi reduci greutatea corporală cu circa 8% în aproximativ trei luni.

Respecţi un astfel de plan, dar nu pierzi în greutate. De ce? Motivele sunt deductibile: fie te abaţi de la dietă, fie reduci mult prea drastic numărul de calorii consumate, iar metabolismul devine lent, ceea ce face ca slăbitul să fie un proces şi mai anevoios.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...