„Canapele“ cu pastă de somon

Salmon canapes jpeg

Servite la începutul mesei, aperitivele merită să se bucure de multă atenţie şi nu trebuie să fie preparate la voia întâmplării. Ele sunt cele care deschid festinul ce urmează.

Ingrediente

1 foaie aluat foitaj 100 g somon afumat 2 linguriţe zeamă de lămâie 2 linguriţe muştar 250 g cremă de brânză, la temperatura camerei 2 linguri smântână dulce sare piper 1 ardei gras roşu, tocat

Pentru ornat

2 linguri seminţe susan negru

cimbrişor

fâşii de ardei gras roşu

Mod de preparare

Laşi la dezgheţat foaia de aluat foitaj, apoi o tai în aşa fel încât să obţii 24 de dreptunghiuri mici. Încingi cuptorul şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Pui bucăţile de

aluat pe foaie şi le laşi în cuptor cam 20 de minute.

Între timp, pui într-un mixer somonul, zeama de lămâie şi muştarul şi porneşti aparatul până obţii un fel de pastă. Adaugi crema de brânză şi smântâna şi mixezi din nou până când compoziţia devine moale. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci ardeiul tocat.

Scoţi „canapelele“ din cuptor şi le laşi să se răcească. O ungi pe fiecare cu pastă de somon, ornezi cu seminţe de susan, cimbrişor şi fâşii de ardei roşu. Le dai la frigider cel puţin o oră, apoi le poţi servi.

sursa foto: profimedia