Multe dintre uleiurile vegetale pe care le folosim la gătit pot elibera substanţe chimice toxice, cum ar fi aldehidă. Reutilizarea regulată a uleiului de floarea-soarelui, rapiţă, tărâţe de orez, soia şi porumb pot creşte în mod semnificativ cantitatea de toxine.

Uleiurile reutilizate cresc riscul de cancer

Oamenii de ştiinţă au reuşit să afle care sunt substanţele chimice dăunătoare găsite în ulei, atunci când ele sunt reutilizate. Cele mai multe dintre ele sunt eliberate în fumul care se formează în urma prăjirii alimentelor. Acestea sunt aspirate de fiecare persoană din locuinţă. În urma acestor rezultate, cercetătorii pun pe seama uleiurile vegetale creşterea cazurilor de cancer pulmonar.

Potrivit unor rapoarte publicate în „The Daily Mail“, gătirea cu uleiuri vegetale, chiar şi pentru 20 de minute, creşte cu peste 20 de ori nivelul permis de aldehidă.

Află când devine uleiul de floarea-soarelui nociv pe clickpentrufemei.ro.

Loading...