Ai mulţi invitaţi la masa de Crăciun şi vrei să le oferi un preparat săţios şi delicios? Atunci trebuie să încerci o reţetă de cârnaţi ţărăneşti, mai ales după tăierea porcului, când carnea este proaspătă şi gustoasă.

Cârnaţi ţărăneşti cu cartofi - Ingrediente

1 kg carne de porc
300 g cartofi
300 g slănină
1 lingură sare
piper
boia de ardei iute
cimbru
usturoi zdrobit
maţe de porc

Cârnaţi ţărăneşti cu cartofi - Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi să se răcească, apoi îi dai prin răzătoare sau prin maşina de tocat. Toci carnea de porc, o frămânţi cu sare, adaugi piper, cimbru şi usturoi, după gust. O laşi la rece 24 de ore. A doua zi, încorporezi slănina tăiată cubuleţe, cartofii fierţi daţi prin răzătoare şi condimentezi cu boia iute, după gust. Frămânţi bine compoziţia, pregăteşti maşina de tocat, pui accesoriile pentru cârnaţi şi umpli maţele cu carnea tocată şi condimentată. Laşi cârnaţii la afumat 2-3 zile şi îi consumi fie fripţi pe grătar, fie prăjiţi într-o tigaie fără ulei. Sursa: „Sosuri, dressinguri şi condimente“, colecţia Maria Cristea Şoimu.

Cârnaţi de casă, o desfătare la mesele festive

Cârnaţi afumaţi, reţeta tradiţională

Cârnaţi în aluat

Loading...
Evaluează articolul